jag-simon.blogg.se

Jag har ju bloggat tidigare om att flytta hemifrån och leva självständigt. Nu känner jag för att fortsätta berätta om mitt liv - ett gott liv med stöd av personlig assistans! Välkomna mina gamla och nya vänner!

MYCKET HÄNDER, MEN ÄNDÅ INTE...

Publicerad 2020-08-29 21:04:22 i Personligt,

Jag saknar att få göra en del saker jag gillar. Jag undrar varför, det där med virus är svårt att fatta. Men, tiden har ju inte stannat och trots att det är mycket som inte händer längre, så händer det tillräckligt för att jag ibland blir helt utmattad.

En ny assistent skolas in, det tar på krafterna. Jag gör mitt bästa för att lära ut det hon behöver kunna för att assistera mig bra. Det är ju inget man lär sig i brådrasket förstås, utan det tar många månader. Så, när man har intro är det också skönt med en "gammal trotjänare" som (nästan) kan läsa ens tankar, missförstånd och undringar uteblir. Jag blir så glad när Johanna kan "hoppa in" något pass ibland! Som härom dagen. Då kollade vi båtlivet från Nacka Strand, samtidig som vi åt lunch! Värdefullt, att få hänga lite med varann ibland ☺️ det ger energi!
(null)


En poppis assistent har slutat jobba på schema (pluggar i stället) och det tar en del av min energi att undra över NÄR han ska jobba något av de där enstaka passen.... jag frågar ofta. 🤔🙄😯

Jobbet! Det både tar och ger kraft! Kul att några till arbetspolare är på plats! Bäst är när vi håller på med musik. Då blir jag glad, och energifylld! ...av att jobba med återvinning blir jag trött. Men blandade sysslor är bra.
(null)


Som "belöning" för det väl utförda sopsorteringsjobbet kan det bli en och annan tur på Hammarbysjön, med "triangelbåten", himla bra påfund!

(null)

Jag fick riktigt bra energi av en magisk orgelkonsert i Sankta Clara kyrka förra veckan! Han som spelade fick tonerna att nästan verka levande. Det var så att jag tittade efter dom i taket, ha ha 🎶
Efter orgelmusiken käkade jag och fina Phille på Jensens Böfhus, t o m efterrätt!!
Dagarna efter ja, t o m nu spelar jag orgelmusik på Spotify, och blir glad av det!
(null)

Det finns mest varje dag något att bli glad för! Musik, vänner, jobbet! Och att bo granne med en kompis som gilla att fika med en ibland 😆. Och, inte minst, ha skojtokiga assistenter som får en på gott humör!
(null)





Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela