jag-simon.blogg.se

Jag har ju bloggat tidigare om att flytta hemifrån och leva självständigt. Nu känner jag för att fortsätta berätta om mitt liv - ett gott liv med stöd av personlig assistans! Välkomna mina gamla och nya vänner!

RÖSTFISKE 😜

Publicerad 2016-09-29 20:20:00 i Personligt,

 i Nacka Forum stod ett gäng från Liberalerna och delade ut lappar som berättade att de tar strid för rätten till personlig assistans. Vad bra tänkte jag och ville visa min uppskattning! Men trots att de var rätt många där var det bara en enda som talade direkt till mig. Och en man var direkt dum - han sa "jag har ett barnbarn som också är så'n". Va?! Så'n? Min mamma var med och hon undrade ju förstås vad han menade. Den mannen hade verkligen svårigheter att uttrycka sig vettigt  för det han sa sen var riktigt tokigt, det vill jag inte ens skriva. Men mamma sa att det är ju också en funktionsnedsättning,... när det kommer stora grodor ur munnen! Det lät ju ruskigt!! Jag är glad att jag inte har den sortens svårigheter - grodor ur munnen , uaäckk! 🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸
 
 En man frågade mamma om hon ville lägga sin röst på Liberalerna, men då svarade hon att det var bättre att fråga mig. Konstigt nog gjorde han inte det.
Jag minns miljöpartisten i Karlstad som sa -"får dom rösta" och nickade mot mig och mina JAG vänner.
Och jag undrar - var ska jag lägga min röst? Får grunna på det! Det är viktigt att rösta!
 

Mostrarna på fika!

Publicerad 2016-09-25 18:32:43 i Personligt,

Jag hade bjudit in mina mostrar på fika idag för jag ville bjuda på en toscakaka.
De hade aldrig varken sett eller smakat en så god kaka!
De slukade kakan i ett nafs! I sista stund räddade jag en bit så pappa skulle få smaka också.
Det var roligt med besök! Mostrarna ooade och aahade åt nästan allt hos mig! De sa att jag har bra smak, att jag har valt fina saker till mitt hem, att det är hemtrevligt hos mig. Det var lite nervöst när de sa att de ville bo hos mig!!! 😱
Roligast var förstås att även Pumba kom på besök, min lillmosters roliga hund. HAN kan få bo hos mig 😍
 

NÖDlösning 😜

Publicerad 2016-09-25 12:52:55 i Personligt,

Eftersom en assistent blivit sjuk (himla mycket sånt nu!) och ingen timvikarie kan jobba har det blivit stora ändringar i schemat. Min assistent som jobbade inatt kommer tillbaka ikväll (har nog aldrig hänt förut!) och MAMMA får hugga i och assistera i nio timmar - över dagen!
Hon är (lite väl) rationell. Eftersom jag behöver stå föreslog hon att jag direkt efter dusch, och kläder på, skulle ställa mig i East standen och laga till min frukost! Så då blev jag stående och åt också så klart (ovant, men det var ju lite kul).  efter ägg och baconfrullen kunde jag lätt plocka ur diskmaskinen (översta lagret bara), och sedan vispade jag ihop en kaka som snart är klar. Nu har vi två fulla tvättkorgar som ska klaras av, och sedan ska vi ut tycker mamma! Vi får se vad jag tycker när tvätten är klar. Kanske jag hellre vill laga lunch då?
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela