jag-simon.blogg.se

Jag har ju bloggat tidigare om att flytta hemifrån och leva självständigt. Nu känner jag för att fortsätta berätta om mitt liv - ett gott liv med stöd av personlig assistans! Välkomna mina gamla och nya vänner!

GLAD ATT BO I ”RÄTT” KOMMUN!!!!

Publicerad 2018-12-16 17:46:10 i Personligt,

Kan ni tänka er! Det finns kommuner i Sverige som har LÅTIT BLI att söka särskilda medel (statsbidrag) som regeringen tilldelat för att ge (eller ge högre) ersättning till dem som har daglig verksamhet enligt LSS. 
Då har det lett till att de kommuner som sökt får mer pengar! Jag bor i Nacka och de har sökt! Jag fick en höjning från 5 till 12 kronor per timme jag är på DV detta år och nu kommer jag få en utbetalning med ett stort belopp som en uppmuntran att fortsätta på min dagliga verksamhet! 🤑 wow! Pengar är ju inte det jag precis har gott om! De räcker aldrig hela månaden!
Min mamma får en gratifikation på sitt jobb också, det är en uppmuntran för att fortsätta göra ett viktigt och bra jobb! Det brukar hon bli glad för. Och nu är jag jätteglad för att jag får detsamma!!
(null)

Men, varför har vissa kommuner låtit bli att söka de här medlen? Skiter dom i de som har daglig verksamhet? Skiter dom i de som omfattas av LSS? Vilken himla tur att jag inte bor i så taskig kommun!NY ASSISTENT!

Publicerad 2018-12-16 17:26:38 i Personligt,

En ny assistent har påbörjat introduktion. Genast satte jag henne på prov. Igår genom att visa, ja nästan, hela registret av mina olika sorters humör. Hon verkar stå pall för de flesta! Lovande....
😇😄 🤪🤨😳😕☹️😡🤯
 Idag prövade jag hennes kunskaper inom bakning....ja, hon kunde läsa recept jättebra (inte min starkaste sida) så bullarna blev kanongoda och pepparkakorna blev också bra! 
(null)DUBBELT FÖDELSEDAGSFIKA

Publicerad 2018-12-15 19:37:56 i Personligt,

Idag firade mina goda vänner Hillevi och Philip sina nyligen uppnådda 28 år, tillsammans.
Då kunde man ju ta två av allt gott på kakfaten tänkte jag.... den supergoda saffranskakan, den delikata chokladgodiskakan, lussekatterna och de mycket läckra macaronerna!
Philip hade gjort lussekatter och rockyroadkaka, resten hade Hillevi gjort, men det var visst Elsas recept, den där saffranskakan som var helt fenomenal. ELSA, hallåååå 👋
(null)

(null)

Efter go’fikat blev det presentöppning, och kan ni tänka er...JAG fick också en present. En i efterskott, sa Philip som gav ett utomordentligt snyggt och användbart köksset med förkläde, grytlapp och grytvante!

(null)

Av mig fick Philip det gamla vanliga, en bowlingmatch med lunch! Den får bli i januari! Och Hillevi fick en skön filt att gosa med i soffan, samt världens minsta tomteluva, som klädde henne - världens minsta Hillevikompis!
(null)


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela