jag-simon.blogg.se

Jag har ju bloggat tidigare om att flytta hemifrån och leva självständigt. Nu känner jag för att fortsätta berätta om mitt liv - ett gott liv med stöd av personlig assistans! Välkomna mina gamla och nya vänner!

DET ORDNAR SIG

Publicerad 2024-01-23 07:33:47 i Personligt, assistans, bilder, funkisliv,

Jag tycker förändringar är svårt, innan man vet om något blir bättre eller sämre. Eller ungefär som förut. På senare tid har mycket förändringar skett i min tillvaro. Folk som kommit och gått. Ja men, rent av försvunnit, assistenter som blivit sjuka, Oro för det. Min tvättmaskin gick sönder och den nya stod där i veckor och bara inte gick att använda.. hur svårt (jag menar även hur dyrt) var inte det att fixa. Nu äntligen klart.
Pengar är lite svårt att oroa sig för, men jag är rätt bra på att läsa av min morsa när det kommer till sånt. Säger hon "ja det är billigt" eller "ett bra pris", då vet jag att det är fritt fram. Men säger hon "dyrt" eller "inte ha råd", kan jag släppa det. När hon sa "inte ha råd att bo här", efter att ha öppnat ett av mina sällsynta brev, blev jag så klart orolig. 
Men nu är jag lugnare.
(null)
Flera bra saker har bidragit… 
—Jag har några nya assistenter på gång in, de ska förstås ha intro och det vet man ju aldrig hur det går. Men de känns hoppfullt.
—Min assistent som opererat sin rygg har hälsat på och såg ut som vanligt, var lika bussig och kul också, hade massor av hemgjorda havrebollar med sig och cider som jag älskar 😊. Han kommer bli bra, även om jag inte vet om eller när han kommer att jobba så vet jag att han inte ligger orörlig.
—Jag har varit i Nacka stadshus där två kvinnor berättade om ett nytt bidrag kommunen hittat på skulle hjälpa mig att ha råd att bo kvar, det var ju toppen! KBF heter det, men jag tycker det vore enklare om avdelningen för pengar till "omsorgstagare" gav lite till fastighetsenheten, så de inte behövde höja hyran..antar att det är en omöjlighet. En annan kvinna berättade att mitt hus skulle börja städas igen, så inte hissen fastnar för en liten sten ligger vägen förr dörren att stängas..jippi!
—Föreningen JAG har haft årets första fest, och jag fick spela musik, och dansa. Det var så skönt!
—Jag har varit på ännu en orgelkonsert som gav mig bubblor i bröstkorgen. Det är så häftigt!
—Filmen jag varit med och gjort på mitt jobb ska äntligen ha premiär! 
(null)


(null)

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela