jag-simon.blogg.se

Jag har ju bloggat tidigare om att flytta hemifrån och leva självständigt. Nu känner jag för att fortsätta berätta om mitt liv - ett gott liv med stöd av personlig assistans! Välkomna mina gamla och nya vänner!

ALMEDALEN ÄNNU EN GÅNG!

Publicerad 2023-07-04 15:00:20 i Intressepolitik, Personligt, alternativinfluencer, assistans, bilder, funkisliv,

Jag och JAG föreningen tog plats i Visby ännu en gång… vi syns, vi hörs och vi påverkar när vi är där under Almedalsveckan!

(null)

Varje dag har vi spelat upp en liten gatuteater på Donners plats! Vi har berättat om LSS och personlig assistans, funktionsnedsattas historia och nuvarande situation, samt den framtidsvision vi sätter vårt hopp till.

(null)

Vi deltog förstås i Mångfaldsmarschen och vår vana trogen utmärkte vi oss på ett positivt sätt. Denna gång genom att sjunga, nästan oavbrutet, "vår egen låt" - Jag är som du! Som bandet Artikel 19 spelat in. Det lät minst lika bra om oss 🎶🎵🎶🎶🎶🎵
(null)

Jag fick möjligheten att på talarplatsen (på Donners plats) säga några ord om rätten till en god man man kan kommunicera med, det är en av Föreningen JAGs hjärtefrågor. Det var min god man, morsan alltså, som fick frågan om vi två kunde göra detta lilla inhopp. Men jag ville göra det själv! Och eftersom hon fattar vad jag menar och vi kan kommunicera med varann så blev det så 😊. Jag var nöjd
(null)

Det är mycket jobb under en sån här vistelse, men självklart hinner vi med att ha lite kul ihop också. Eldningsförbud satte stopp för planerad grillkväll, men sallad gick ju det med! Jag hade en toppenvecka, trivs som allra bäst när jag får möjligheten att vara med och berätta om den livsviktiga rättigheten och LSS insatsen personlig assistans. 

För mig och många av mina vänner är personlig assistans vår förutsättning till ett liv. 

Tack till mina assistenter som gjorde ett jättebra jobb under vistelsen och på resorna med båt!

(null)




Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela