jag-simon.blogg.se

Jag har ju bloggat tidigare om att flytta hemifrån och leva självständigt. Nu känner jag för att fortsätta berätta om mitt liv - ett gott liv med stöd av personlig assistans! Välkomna mina gamla och nya vänner!

ORO

Publicerad 2017-10-28 08:19:58 i Intressepolitik, Personligt, assistans, funkisliv,

Aldrig kan man slappna av och vara trygg med att assistansen är bestående! Allt oftare kommer förslag som hotar mina förutsättningar till ett vanligt liv. Jag är ingen brottsling men det finns en risk att jag i framtiden ändå kommer att bli "inburad".  Att jag inte kommer kunna leva mitt fria liv tack vare personlig assistans som stöd dygnet runt. 

Försäkringskassan målar nu upp varsel om ohyggliga försämringar i de flesta omprövningar hädanefter. I februari detta år skedde omprövning av mitt assistansbeslut om timmar, det förlängdes i sin helhet ytterligare två år, men timbeloppet ombedömdes och sänktes, vilket gör det svårare för mig så klart, men ändå kan hanteras. Jag kommer att anpassa mig till det. Men hur ska jag kunna anpassa mig till att förlora assisransstöd under vissa delar av dygnet? Hur ska jag kunna klara av att vara ensam långa stunder, timmar, nätter... nej, det är otänkbart!  

(null)

Jag har under åren deltagit i många manifestationer som gällt den personliga assistansen! Inte bara hemma i Stockholm, utan på andra platser, i t ex Almedalen, och även i Bryssel och i Strasbourg! Jag har tre gånger rest till EU parlamentet och deltagit i uppvaktning av våra svenska kommissionärer, för att få dem att lyfta personlig assistans som en möjlighet och rättighet utanför Sverige. Jag har stått upp, dock sittande i min rullstol, för mänskliga rättigheter på olika sätt! Jag är priviligierad som än så länge har föräldrar som ger mig ekonomiskt stöd så jag kan genomföra de här aktionerna, och har "tagit i" för de som saknar möjlighet att delta själva.
Jag vill inte sluta hoppas på min framtid, men ljuset i min "framtidstunnel" lyser svagare och svagare.
Några gånger har jag hört JAGs ordförande Magnus Andén, genom sin företrädare, säga:
När som helst, kan vem som helst, bli en av oss!
Så, personlig assistans är en fråga för ALLA! Inte bara för oss i behov av assistans NU. Du, eller någon i din familj och nära krets, kan drabbas av olyckor eller sjukdomar som leder till funktionsnedsättningar och behov av stödet personlig assistent! Använd din fantasi, tänk hur du vill ha det om det gäller dig, eller någon du älskar! 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela