ZUCCINIKAKBAK
Jättegod kaka till fikat:
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda i en skål
2,5 dl mjöl (jag tog 1 dl hasselnötsmjöl och så vete resten)
1,5 dl socker (jag tog hälften muskovado..)
0,5 tsk bikarbonat
O,5 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk kanel (eller lite till)
2 dl hackade nötter/mandel valfri sort
Riv en eller en halv stor zuccini/squasch
(Oskalad men tvättad)
Blanda 3,5 dl av rivet med
1,5 dl olja (oliv, solros eller raps..)
3 ägg
Rör ihop detta Och blanda med torrvarorna du redan blandat. Häll över i en smord och bröad form (jag tog kokos i stället).
In i mitten av ugnen ca 40-45 min
Man kan äta kakan som den är eller med vilket tillbehör som helst. Jättesmarrigt