jag-simon.blogg.se

Jag har ju bloggat tidigare om att flytta hemifrån och leva självständigt. Nu känner jag för att fortsätta berätta om mitt liv - ett gott liv med stöd av personlig assistans! Välkomna mina gamla och nya vänner!

ÄNTLIGEN JULAFTON!

Publicerad 2017-12-24 20:46:00 i Personligt, assistans, funkisliv,

Julaftonsförmiddagen är en lite seg historia... men till slut blev det liv i luckan! Runt tolv kom mamma, assistenterna löste av varann och vi tre som sedan var Jullunchstyrkan satte igång med bestyren: mamma kokade potatis (vilket hon för övrigt inte gjorde så bra... trots att hon sa att mandelpotatis ska koka långsamt , så lyckades hon brassa på värmen på slutet så de sprack och smulade sig...) och jag stekte snittade prinskorvar och brysselkålshalvor för glatta livet. Assistenten värmde Jansson och Jaenson och älgfärsbullarna. OCH skalade ägg och klickade på majo på dem (stenbitsrom fick man ta på själv om man ville ha). Grönkålssallad med apelsin. Julskinka, Kalvsylta och rödbetssallad, lax, hovmästarsås, senapssill och skärgårdssill, Coops hembakta surdegsvört och cheddarost. Vad mer behöver man? Julmust och öl förstås!
 
 
Vi åt, men först efter att ha klarat av ett dramatiskt förspel  vid "Varsågodadå":
Brorsan som slöat på soffan, utan att ha hjälp till med något, reste sig raskt - han var nog jättehungrig, tog ett steg och stupade rakt ner i golvet! Pang i parketten med näsan före. Tuppade av!
 
Eftersom han är två meter hög blev det att stort fall. Oj vad rädd jag blev! Och hunden Ella blev ännu räddare. Och än värre blev det när brorsan kvicknat till, kommit upp, och verkade normal. För då kom min reaktion!!! Rädd, orolig, ledsen och arg över att ordningen störts fällde jag ut armarna och vevade runt samt hoppade så hårt jag kunde med rullstolen. Saker flög, det kraschade och plaskade (julmust-inte blod). Åh, vad jobbigt att kroppen är snabbare än tanken, och att tanken är svår att fånga när man är upprörd! Jag blev arg på min assistent, kanske för att han inte kunnat förhindra att det där otäcka hände? Vem vet? Han föreslog lite lågmält att han kunde gå undan, och det ville jag då. Min mamma och pappa sa att allt var OK, och efter en stund av stor oro bestämde jag mig för att tro på dem. Då ropade vi tillbaka min kloka assistent och jag var jätteglad för att han bara satte sig och hjälpte mig, som om inget hänt! Då blev det nästan som om det inte hänt, och sedan hade vi bara trevligt! Men Ella var lite nervös och fick ligga under en filt på balkongen (ja, på en liten madrass förstås)
 
Hunden Runa var helt cool genom alltihop! Men så är hon en certifierad Terapihund också!
 
 
Runa vågar ligga nära mig FAST det är förenat med livsfara, jag kan hoppa med min rullstol så jag klämmer henne i värsta fall! Men hon är en tröstarhund, som vill göra allt bra, göra alla lugna. Så därför är hon så cool när det ”stormar”!
 
Det blev en bra julafton i år också! Föräldrarna hjälper mig fixa med maten, men jag känner att det är jag som har gäster och det gillar jag jättemycket! Men sedan är det skönt att vinka hej då till varandra, och få ta det lungt för sig själv, pyssla med hjälp av assistenten och ställa i ordning allt. Tack till en superbra assistent!
 
Och brorsan, han kvicknade till med mat och min goda efterrättskaka, så pappa skjutsade honom till jobbet. Han skulle jobba 16-22. Om jag inte minns fel gjorde han det förra julafton också?! Tappert!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela