jag-simon.blogg.se

Jag har ju bloggat tidigare om att flytta hemifrÄn och leva sjÀlvstÀndigt. Nu kÀnner jag för att fortsÀtta berÀtta om mitt liv - ett gott liv med stöd av personlig assistans! VÀlkomna mina gamla och nya vÀnner!

FÖRDELAR MED MAMMA đŸ˜œđŸ‘ŒđŸ»

Publicerad 2017-08-01 17:21:00 i Personligt,

 Min mamma har ju fÄtt hoppa in rÀtt ofta i sommar och jobba som min assistent. Vi Àr överens om att det Àr en nödlösning, för hon har ju redan ett annat jobb, och jag vill hellre ha mina egna assistenter som jag lÀrt upp. Mamma Àr ju liksom sjÀlvlÀrd, och har inte riktigt hÀngt med i svÀngarna senaste Ären. Jag har ju utvecklat lite nya vanor och slÀppt en del gamla intressen för nyare. Men det Àr bra att hon ÀndÄ hÄller mÄttet hyfsat (fast hon kÀnns lite gammal att dra runt med. Ingen man gÀrna tar med till kompisar precis...) och framförallt bra att hon aldrig sÀger nej! NÀr en assistent blir sjuk och ingen annan vill eller kan, dÄ blir det mamma som kommer, oavsett om hon haft andra planer.
Jag Ă€r dĂ€rför extra snĂ€ll och omtĂ€nksam... PĂ„pekar att en kaffestund kanske passar ( hon behöver piggas upp med jĂ€mna mellanrum)... Visar att det behöver stĂ€das, för det gör vi sĂ„ bra tillsammans (jag tror hon ÄLSKAR att stĂ€da, torkar alltid bort kladd pĂ„ min kylskĂ„psdörren och micro typ direkt hon kommer hem till mig!). Och sĂ„ brukar jag passa pĂ„ att sĂ€ga att jag vill handla! DĂ„ kollar vi i skĂ„p och skafferi och skriver upp vad jag vill ha. Och sĂ„ blir det Coop, fast jag brukar handla pĂ„ andra stĂ€llen annars. Men mamma har jobbat pĂ„ Coop i Orminge nĂ€r jag var en plutt, och personalen pratar jĂ€ttemycket med oss och frĂ„gar mig om mycket - det Ă€r kul! Anneli Ă€r min favvokassörska, och sĂ„ Maria förstĂ„s. De har jobbat dĂ€r i mer Ă€n 30 Ă„r, snacka om att gilla sitt jobb!

 
   
Hur som helst, nÀr jag handlar med mamma slinker det ner en del oplanerade saker! Om jag tittar lite extra pÄ nÄgot frÄgar hon genast om jag vill ha, eller typ "ska duprova det hÀr?... det kanske du gillar"... och sÄ ligger det i korgen. NÀr allt Àr rapporterat i kassan blir jag alltid förskrÀckt över vad det kostar, sÄ mamma brukar hiva fram sitt kort och betala! Sist kom hon pÄ mig och sa "Hörru Simon, jag tror du drar nytta av att det Àr jag som jobbar, ha ha!" Och sen sa hon att det skulle bli lite torftigt för mig om jag aldrig fick nÄn "guldkant". Nu funderar jag pÄ vad det Àr. 

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Simon J

Jag Àr en ung man, född med flera stora funktionsnedsÀttningar, som har personlig assistans till hjÀlp med allt i mitt liv. Personlig assistans Àr min förutsÀttning till goda levnadsvillkor! Jag bidrar pÄ mitt sÀtt för att vÀrna om LSS och Lass, genom att vara en aktiv medlem i Föreningen JAG! http://www.jag.se/om-jag

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela